Demersuri pentru A putea Realiza Traduceri Autorizate in Bucuresti

Pentru a putea face traduceri autorizate in Bucuresti trebuie realizate anumite demersuri in vederea obtinerii unei autorizatii de traducator.  Aceasta autorizatie este acordata fie de Ministerul Justitiei, fie de Ministerul Culturii, in baza unui dosar depus in prealabil. Acest dosar trebuie sa contina diploma de absolvire a unei facultati de profil. De asemenea, pentru primirea autorizatiei se mai sustine si un examen care poate consta intr-una sau doua probe. Dupa primirea autorizatiei, pentru a putea realiza traduceri autorizate in Bucuresti, traducatorul trebuie sa mearga la Administratia Financiara de care apartine, de unde i se va elibera un certificat de inregistrare fiscala. 


Urmatorul pas consta in realizarea unei stampile intr-un centru specializat, stampila pe care se trec numele traducatorului, mentiunea “traducator autorizat”, combinatia de limbi pentru care s-a obtinut autorizatia, cat si data si numarul eliberarii autorizatiei.

Pentru a realiza traduceri autorizate in Bucuresti, un traducator trebuie luat in evidenta la Camera Notarilor, la Tribunal si la Curtea de apel teritoriala, lucru pe care il va realiza ulterior obtinerii stampilei. Fiecare persoana care apeleaza la servicii de traduceri autorizate in Bucuresti trebuie sa verifice existenta insemnelor traducatorului autorizat; astfel, acesta din urma este obligat sa stampileze si sa semneze atat actul original, cat si traducerea efectuata pentru a-si atesta autorizarea. In plus, trebuie sa elibereze chitanta si factura pentru aceste servicii, pentru care va plati ulterior impozite. 

Stiati ca anumite institutii din Europa solicita documente pentru care legalizarea notariala nu este obligatorie. Pe acest tip de documente, traducatorul autorizat trebuie sa treaca textul urmator in josul paginii sau pe verso: “Subsemnatul, X, certific corectitudinea traducerii in limba Y a documentului original / copie legalizata / sub semnatura privata, verificat si semnat de catre mine”.
Demersuri pentru A putea Realiza Traduceri Autorizate in Bucuresti Demersuri pentru A putea Realiza Traduceri Autorizate in Bucuresti Reviewed by Centrul de Stiri on 06:00 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.