Fahrenheit 451 de Ray Bradbury - Recomandare de Carte

Pentru ca am fost provocata de catre Eva Fashion Site sa fac o recomandare de carte, vreau sa va prezint romanul care pe mine m-a facut sa vreau sa citesc macar o carte pe luna. Intr-adevar nu prea mai avem timp sa rasfoim pagini intregi in fiecare zi. Suntem ocupati cu alte activitati sau preferam sa facem lucruri mai interactive, care ne distreaza mintile mai mult, dar din cand in cand o carte este binevenita, pentru mine cel putin ea reprezentand o adevarata oaza de liniste intr-o mare de agitatie mentala. Acum sase ani am luat in maini pentru prima oara Fahrenheit 451 redactata de Ray Bradbury. Acest manuscris prezenta un viitor, o lume paralela unde televiziunea era prezenta in viata oamenilor indiferent ce faceau acestia, iar literatura era interzisa. In aceasta viziune distopica, pompierii, in loc sa stinga incendiile le provocau, acestia trebuiau sa arda un bun ilegal, dar si casa care il gazduia. Acest bun era insasi literatura, sub orice forma a acesteia, carti, poeme scrise pe pagini de hartie, etc.


Povestea se desfasoara in jurul lui Montag, care este unul dintre pompierii piromani. Acesta are o viata monotona bi-partita, arsul cartilor si sotia sa Mildred care nu face decat sa se uite la televizor toata ziua. Viata lui Montag incepe sa se schimbe datorita vecinei lui Clarisse, o adevarata prezenta excentrica. Aceasta insista sa ii prezinte personajului principal un trecut in care oamenii iubeau literatura si unde gandirea libera si exprimarea fara cenzura erau posibile. O lume unde informatia era de calitate si nu doar baliverne regurgitate de catre un ecran mic.

Totul se schimba datorita Clarissei, iar cartea are un deznodamant extraordinar. Fahrenheit 451 m-a facut sa vreau sa citesc, sa vreau sa invat cat mai multe si sa ma desfat cu literatura ori de cate ori pot. Desi nu citesc atat de mult pe cat as dori, incerc ca macar o carte pe luna sa o parcurg. Obicei pe care as vrea sa il aveti si voi, iar in timp sa imi recomandati si voi mie carti! Pana atunci, ca tot este randul meu sa dau “leapsa” vreau sa provoc Comunitatea Nationala Social Creativa pe Web sa recomande un roman care le-a placut.
Fahrenheit 451 de Ray Bradbury - Recomandare de Carte Fahrenheit 451 de Ray Bradbury - Recomandare de Carte Reviewed by Teddy on 07:59 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.