Redefinirea si Reafirmarea Curajului

Nu avem nici o obligatie sa satisfacem dorintele, asteptarile celuilalt, ci dimpotriva avem datoria sa ne urmam propriul drum. A creste, inseamna uneori a invata sa te desparti de trecut si a invata sa traim despartirile in complexitatea si pluralitatea semnificatiilor lor, a intelege mesajele primite si a mizei care se afla in joc. De multe ori a alege inseamna a renunta, pierderea fiind pretul pe care-l platim, pentru a putea avea sansa sa devenim un sistem intreg si independent. 


In acest demers, de a avea curajul sa fim noi insine, avem nevoie sa ne redefinim, sa ne reafirmam pozitia, sa ne sustinem punctul de vedere fara a ne lasa purtati de definitiile pe care ni le dau ceilalti, sa avem verticalitatea unei atitudini clare si corecte in a ne exprima, cu riscul de a fi considerati originali, atipici, anormali sau chiar nebuni. Sa dobandim indrazneala de a ne exprima chiar si atunci cand ideile noastre deranjeaza, caci par deplasate fata de obiceiurile inradacinate, fata de o traditie care nu mai raspunde nevoilor contemporane. 

Cata energie trebuie sa mobilizam, cata forta si constanta, pentru a mentine respectul fata de noi insine, pentru a nu ne mai lasa construiti de ceilalti, pentru a ne afirma ca unici, pentru a ne pastra integritatea? Cu siguranta ca este nevoie de multa energie. Pentru aceasta avem nevoie de a ne amplifica energia proprie prin tot felul de posibilitati spirituale dar si a o conserva pe cea pe care am dobandit-o deja. 

O metoda ar fi sa nu ne mai lasam poluati de relatii energofage (consumatoare de energie) si sa ne deschidem catre relatiile energogene (generatoare de energie). Cum alegem in ce realatii sa ne anagajam  si in care nu, tine de ceea ce simtim, de vocea interioara care e mereu cu noi, si nu trebuie decat sa o ascultam. Vocea interioara e cel mai bun ghid care ne va conduce spre devenirea interioara. Extrase din "Curajul de a fi tu insuti" de Jacques Salome.
Redefinirea si Reafirmarea Curajului Redefinirea si Reafirmarea Curajului Reviewed by Centrul de Stiri on 07:25 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.