Beneficii ale Masajului Ayurvedic

Ce este masajul ayurvedic? Masajul ayurvedic este una dintre practicile traditionale ale medicinei ayurvedice. Scopul sau este de a scurge toxinele acumulate in organism in sfera digestiva, pentru a permite eliminarea acestora. Masajul ayurvedic este o etapa pregatitoare pentru alte tratamente destinate, de asemenea, promovarii eliminarii toxinelor (Panchakarma). Masajul ayurvedic este un masaj foarte popular, care poate fi realizat in salonul Tao Massage din Bucuresti, pentru actiunea sa relaxanta, atat fizica, cat si psihica.


Masajul ayurvedic este profund relaxant, aduce hrana tesuturilor, celulelor si canalelor energetice, relaxare profunda a muschilor si o stare de calm pentru minte si pentru sistemul nervos. Este un masaj al intregului corp care implica spatele, bratele, mainile, gatul, capul, picioarele, soldurile. Uleiul cu care se efectueaza masajul ayurvedic este incalzit la o temperatura confortabila. Utilizarea uleiurilor ayurvedice in masaj contribuie puternic la mentinerea armoniei si a echilibrului. Datorita dimensiunii extrem de mici a moleculei de ulei, uleiurile ayurveda patrund usor in piele si transporta proprietatile vindecatoare ale naturii, direct la celulele din organism. Aceasta terapie profund vindecatoare este benefica pentru sistemul nervos si sistemul imunitar si sustine vindecarea multor boli in corp si minte.

Tehnici de masaj ayurvedic
Un masaj ayurvedic se efectueaza cu uleiuri esentiale calde, conform liniilor directoare ale scolii Ayurveda. Termenul "ayurveda" inseamna "stiinta vietii" si este un sistem holistic care cauta bunastarea persoanei pe baza constitutiei sale (vata, pitta sau kapha). Masajul ayurvedic asigura echilibrul dintre minte si corp. Medicina ayurvedica ia in considerare interactiunea si echilibrul dintre minte, corp si spirit. Masajul ayurvedic se bazeaza pe armonie si echilibru. Tehnicile realizate depind de constitutia fiintei masate: Vata (aer), Pitta (foc) sau Kapha (apa). Masajul ayurvedic, in functie de zona corpului pe care se efectueaza, poarta urmatoarele denumiri: Abyanga, pe tot corpul, Siro Dara, pe frunte si Kansu pe talpa piciorului. O sesiune de masaj ayurvedic dureaza in medie o ora.

Beneficii ale masajului ayurvedic
Masajul ayurvedic este cunoscut pentru actiunea sa relaxanta, ajuta la eliminarea toxinelor, faciliteaza circulatia energiei si elimina tensiunea musculara. Este indicat pentru persoanele stresate si nervoase si poate fi utilizat in scopuri preventive sau terapeutice. Masajul ayurvedic ajuta la obtinerea unui somn linistit, la cresterea imunitatii, circulatia optima a sangelui si a limfei. 

Dincolo de avantajele sale fizice, masajul ayurvedic, acest act de iubire si atentie, prin atingere, va hrani trupul, simturile si sufletul. Un masaj ayurvedic, dincolo de virtutile sale relaxante, ofera multe alte beneficii: 

- o stralucire a pielii, relaxeaza tesutul muscular, hraneste pielea; 
- creste caldura corpului si imbunatateste circulatia sanguina si limfatica; 
- creste si elibereaza fluxul de oxigen in tesuturi; 
- ajuta la eliminarea deseurilor in afara corpului; 
- mareste rezistenta organismului la boli prin imbunatatirea raspunsului imun; 
- ofera corpului un sentiment de lumina si energie; 
- imbunatateste postura corporala prin elasticizarea articulatiilor; 
- imbunatateste transmiterea impulsurilor nervoase in tot corpul; 
- mareste vitalitatea sexuala; 
- corecteaza fluxul de energie electromagnetica prin corpul tau; 
- mareste concentrarea si inteligenta; 
- ofera incredere in sine si o mai buna cunoastere a corpului; 
- reface si pastreaza calitatile tineretii.
Beneficii ale Masajului Ayurvedic Beneficii ale Masajului Ayurvedic Reviewed by Centrul de Stiri on 02:34 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.