Jocurile Foamei - Revolta

Gaita Zeflemitoare isi revine in post si isi pastreaza in gand cuvintele “Pe Snow il ucid eu”. Bineinteles, eu curioasa sa vad daca il si ucide! Si, in timpul a cateva luni, dupa ce Katniss, Finnick, Beetee si altii au fost scosi din arena Jubileului Pacificarii, au fost trimisi in districtul 13, care se pare ca nu a fost distrus complet. Undeva, in subteran, exista loc si pentru ei. Cu ajutorul tehnologiei avansate pe care o au la dispozitie, au reusit sa creeze o fortareata complexa si cu multe rezistenta impotriva bombelor Capitoliului.


Katniss face tot felul de negocieri cu potentiala presedinta Coin, pentru a horati daca sa ramana sau nu Gaita Zeflemitoare. Dupa ce hotararea este luata, cu totii incep sa-si faca probleme in legatura cu Peeta, care se afla in mainile lui Snow si care este torturat in fiecare zi datorita miscarilor “proaste” ale Gaitei Zeflemitoare, intruchiparea rebeliunii.

Katniss intra in Comandament pentru a fi mai aproape de uciderea lui Snow. Ceilalti pornesc impreuna cu echipajul de razboi, pana in Capitoliu, pe urmele lui Peeta, Annie (iubita lui Finnick) si altii care fusesera in arena. In lunga lupta pe viata si pe moarte din afara fortaretei Districtului 13, cei plecati reusesc sa ii aduca inapoi pe prizonierii din Capitoliu.

Mare mi-a fost mirarea cand am aflat ca Peeta nu mai este acelasi. A suferit o operatiune de viespechestrare (parca asa se numea), prin care e programat automat sa o ucida pe Katniss. Cu inima zdrobita, Katniss incearca sa para ca nu ii pasa si sa se concentreze pe planul ei. Asasinarea presedintelui.

In scurt timp, reuseste sa scape de Comandament si sa plece in Capitoliu. Dar acolo, Aparatorii Pacii, coconii cu bombe si mutantii misuna peste tot. Dintre toti soldatii cu care Katniss a plecat, s-au mai intors decat cativa. Si bietul Finnie moare inghitit de mutanti. Bietul Gale este asaltat de Aparatorii Pacii si Katniss ucide pe altcineva din greseala. Ma rog, intr-un final moare si presedintele Snow, dar asta este o alta poveste.

Finalul este ingrozitor. Nu ma asteptam sa se intample asa ceva. Credeam si eu ca acum, Gaita Zeflemitoare inseamna ceva pentru toata lumea. Dar de unde! Nici la Capitoliu nu a ajuns macar. Deci ma enerveaza, efectiv. Ma rog, autoarea stie mai bine. Oricum, seria asta pur si simplu nu m-a lasat sa las cartile din mana. Primele doua le-am citit non-stop, dar pe asta am citit-o mai cu lene, trebuie sa recunosc.

Cartea mea preferata: este prima, categoric! Mi-a transmis cele mai multe emotii si pur si simplu am adorat-o. Ma rog, toate au fost geniale! Dar prima a fost the best. Personaje preferate. Personajul meu preferat este Katniss, dar si Annie. La masculin, este Finnick. Oricum, au fost foarte bine construite si dialogurile au fost exceptionale. Ppate chiar putin cam complicate unele.
Jocurile Foamei - Revolta Jocurile Foamei - Revolta Reviewed by Centrul de Stiri on 06:52 Rating: 5

Un comentariu:

Un produs Blogger.